Sams Care 4 Nails Sams Care 4 Nails Keeps Your Nails In Shape

Verzorgingadvies

Op deze pagina is informatie te vinden over de verzorging van natuurlijke- en kunstnagels.

Verzorgingsadviezen voor de natuurlijke nagels
Of u nu zwakke, sterke of gezonde nagels heeft, alle nagels zijn gebaat bij een goede verzorging.
Elke dag een paar minuten kan het verschil al maken!

Vijlen
Nagels korter maken of op één lengte te houden doet u met een vijl.
Knippen is af te raden hiermee beschadigt u de nagel.

Bij het vijlen van de natuurlijke nagel mag u niet heen en weer vijlen. Belangrijk is ook dat u de nagel in het juiste model vijlt.
Daarbij moeten de zijkanten van de nagel recht uit de vinger komen. Zo niet, dan breekt de nagel heel gauw af!
Dit heeft te maken met de breekpunten. De breekpunten zijn die punten waar de nagel het nagelbed verlaat. Op deze plek is de nagel extra kwetsbaar.
Wordt de nagel vanaf de breekpunten rond gevijld, dan kan de nagel sneller scheuren. Als de nagel scheurt, loopt de scheur dan ook altijd over het nagelbed heen en dat kan als zeer pijnlijk worden ervaren.

Nagelriemen
Bent u klaar met vijlen, breng dan voldoende nagelriemolie aan op de nagelriemen en laat dit 3 minuten intrekken.
Duw daarna zachtjes met een bokkenpootje de nagelriemen terug.
Hierdoor creëert u een mooi en lang nagelbed.

Polijsten
Door de nagels te polijsten wordt de nagelplaat afgesloten voor water waardoor deze sterker is en minder kans heeft op splijten of breken. Bovendien krijgt u een hoogglans op de nagels en stimuleert u de bloedsomloop van de nagel, waardoor deze weer sneller zal groeien.

Nagels lakken
Door nagels te lakken zien de nagels er niet alleen perfect uit. Ze zijn tevens met een extra laag afgesloten voor water en dus nog sterker.

Belangrijk bij het lakken is het gebruik van de juiste producten:
• Gebruik een base coat als ondergrond voor de kleurlak om de natuurlijke nagel te beschermen tegen inwerking van kleurstof.
• Als u een kleurlak gaat gebruiken, breng de lak dan in twee lagen op
• Als afsluiting van het lakken van de nagels, is het gebruiken van een top coat. De top coat droogt, sealt, beschermt en voorziet de nagels van een hoogglans.

Dagelijkse bescherming
De huid staat bloot aan heel veel schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom moeten de handen altijd verzorgd worden met een voor u geschikte handcrème en nagelriemolie. Deze producten dienen eenmaal daags thuis gebruikt te worden, want een manicure behandeling eenmaal per vier of zes weken is niet genoeg.

Onderhoudtips voor kunstnagels
Informatie over het omgaan met kunstnagels en het onderhoud van kunstnagels.
Om langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseer ik u het volgende:

 • Gebruik een speciale nagellakremover zonder aceton voor kunstnagels.
  Bij gebruik van een nagellakremover met aceton zullen uw kunstnagels loslaten en aangetast raken.
  Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton, benzine, terpentine, peut etc.
  Als u toch moet werken met één van deze middelen, draag dan rubberhandschoenen.
  De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus, maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen.
  U voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest.

 • Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duimen en wijsvingers.
  Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en pantalons en het tillen van zware voorwerpen.
  Het aandrukken van wasgoed in de wasmachine of droger kunt u het best met uw vuist doen.
  Pak het wasgoed uit de machine tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand.
  Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Dit kan pijnlijk zijn!
  Als u iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden om te voorkomen dat u de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt.

 • Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels iets korter. Let er wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte nagelrand begint. Dit verzwakt de nagels!

 • Knip de kunstnagels nooit: ze zullen barsten.

 • Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als base coat. Hierdoor kunnen de kunstnagels splijten.

 • Als uw kunstnagels voor een kwart van het nagelbed zijn gegroeid, dan dient de uitgroei bijgewerkt te worden. De kunstnagels zullen dan niet van uw nagels af groeien. Gebeurt dit wel, dan wordt de vrije top (witte randje) te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.

 • Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden is op een bepaald moment de kunststof tip weg gevijld. U heeft dan uw eigen nagels verstevigd met een kunststoflaag. Ook dan moet u, zoals u gewend bent, de nagels bij laten werken om een mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels steeds weer als nieuw.

 • Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw nagels af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hierdoor worden uw nagels dun en kunnen beschadigen.

 • Een gebroken nagel! Of losgeraakte delen. Het is aan te bevelen om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een reparatie.