/

Sams Care 4 Nails Sams Care 4 Nails Keeps Your Nails In Shape

(Geen) pubers in de studio?

In dit artikel gaan we het hebben over de minimumleeftijd die de meeste nagelstylisten aanhouden voor het zetten van kunstnagels of het aanbrengen van gellak. Waarom is er zo’n minimumleeftijd? ‘Minimumleeftijd gelnagels’ is een populaire zoekvraag op Google.
Veel jonge meisjes willen graag glanzende en gekleurde lange nagels. Zij zijn dan ook heel geïnteresseerd in kunstnagels en gellakken.
Toch is het niet altijd even verstandig om pubermeisjes in je studio te behandelen.
Daar zijn 3 redenen voor: de fysieke toestand van pubernagels, het onderhoud van de kunstnagels en de financiën.


Gezonde pubernagels

Als de vingers nog groeien, groeien de nagels ook nog.Daarom is het sowieso verstandig om pas kunstnagels te plaatsen als iemand helemaal is uitgegroeid.
Er is een tweede ‘medische’ reden om te wachten met kunstnagels. Veel stylisten ervaren dat jonge meisjes een ‘vet laagje’ op de natuurlijke nagels hebben, waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten dan bij volwassen vrouwen. Dat heeft te maken met de hormoonschommelingen.
In de Westerse wereld krijgen meisjes gemiddeld hun eerste menstruatie als ze 13 jaar zijn. Uit onderzoek van het Haarcentrum bleek dat 35% van de vrouwen vindt dat zij vlak voor de menstruatie een vettere huid en vetter haar hebben dan normaal. Dat komt omdat de talgproductie zowel door vrouwelijke als door mannelijke hormonen wordt beïnvloed. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgproductie en het vrouwelijke hormoon oestrogeen remt juist.
Tijdens de menstruatiecyclus verandert de verhouding. Dit kan inderdaad tot gevolg hebben dat je een paar dagen voor of juist na de menstruatie last krijgt van puistjes of vet haar. Over het algemeen is het zo dat als de huid en haren vetter zijn, de nagelplaten ook vetter zijn. Een ‘bad hair day’ gaat vaak samen met een ‘bad nails day’. Sommige stylisten spreken zelfs van een ‘vetstoot’ vlak voor de menstruatie.

Op een vette nagelplaat hechten gel en acryl veel slechter dan op een droge nagelplaat. Bij jonge meisjes is de cyclus meestal nog niet regelmatig.
Door de grote schommelingen in de hormonen worden de jongedames niet alleen humeurig, maar hebben ze bijna altijd vettige nagelplaten. Pas als het lichaam een ‘ritme’ heeft gevonden en de jonge vrouw hormonaal stabiel is, kun je beginnen met kunstnagels. Dat is voor de meeste vrouwen rond hun achttiende.

Zorgen voor je nagels

Als nagelstylist weet je dat mooie kunstnagels goed onderhouden moeten worden: dagelijks behandelen met nagelriemolie en eventueel korter vijlen.
Je moet er ook verstandig mee omgaan en je nagels niet als schroevendraaier gebruiken. Dan houd je kunstnagels op de lange termijn mooi.
Pubers denken juist vaak op de korte termijn. Ze zijn impulsief. Ze willen nu iets doen of laten en denken niet aan de toekomst.
Ze geven jouw mooie nagels niet de zorg die ze verdienen. Pas als ze kunstnagels op waarde kunnen schatten en er verantwoordelijk mee omgaan, kunnen ze eraan beginnen. Als nagelstylist weet je niet van te voren of je met een verantwoordelijke jongedame te maken hebt, dus kan het raadzaam zijn een minimumleeftijd van achttien jaar aan te houden.

Financiën

Kunstnagels zijn een luxe product en gelnagels zijn ook al niet goedkoop.
Veel jonge meisjes sparen voor één behandeling, maar kunnen niet de driewekelijkse onderhoudsbehandelingen betalen.
Dat resulteert in slecht verzorgde kunstnagels en dat is geen reclame voor jouw studio. In het ergste geval slopen ze de kunstnagels er zelf af als ze geen geld hebben om ze professioneel te laten verwijderen. Overigens zijn ouders of voogden financieel verantwoordelijk voor jun kinderen tot hun achttiende jaar. Als een jonger kind bij jou een onderhoudsabonnement of strippenkaart koopt en niet kan betalen, kun je de kosten bij de ouders verhalen.

Wat doe jij?

De theorie is duidelijk: het is beter om te wachten met kunstnagels tot je achttien bent.
Als nagelstylist zou je dan ook een id-kaart kunnen checken als een jongedame in je studio verschijnt. Maar de praktijk is weerbarstig. Een snelle ronde op internet laat zien dat er grote verschillen zijn tussen Nederlandse studio’s. Velen houden zich strak aan de regel: geen 18? Geen kunstnagels!
Anderen hanteren 14 jaar als ondergrens voor gellak en 16 jaar voor kunstnagels, al dan niet met een schriftelijke toestemming (tot 18 jaar) van de ouders.
Sommige sites zeggen helemaal niets over een leeftijdsgrens.

Mijn professionele mening

Ikzelf hanteer een 18 jaar beleid en daar houd ik mij strikt aan. Géén uitzonderingen! Althans… Ik heb bepaalde voorwaarden waar ik mij aan houd als ik bij de jongedame, onder de achttien, toch een set kunstnagels of gellak plaats. Het is standaard dat bij een eerste afspraak bij mij in de studio een intake plaats vindt. Tijdens de intake eis ik van de jongedame dat er een ouder meegaat naar de intake voor toestemming. Dat is één, het volgende is dat ik pas kunstnagels of gellak plaats als het gaat om probleemnagels(ga uit van extreme nagelbijter) bij gezonde pubernagels plaats ik niks ook al geeft een ouder daar toestemming voor! Voldoet ze niet aan deze voorwaarden dan zeg ik: “Geen 18 jaar? Geen kunstnagels!”